Enveloppenspel voor teambuilding

Zo breng je een team dichter bij elkaar.

Bedrijf

Homerun.co

 

Situatie

De eerste teamtrip van Homerun zat eraan te komen. En niet zomaar één: een week in Kaapstad, Zuid Afrika. Omdat we als groep van 7 nog niet heel lang samenwerkten, besloot ik dat het goed was om een spel te bedenken dat we tijdens onze trip konden doen, waardoor we elkaar beter leerden kennen.

 

Uitwerking

Simpel en doeltreffend: het Enveloppenspel. Voordat we naar Zuid Afrika vertrokken liet ik iedereen antwoord geven op 12 vragen, zoals “Vertel iets over jezelf dat wij allemaal nog niet weten” en “Wat was je eerste bijbaan?”. Iedereen typte zelf zijn/haar antwoorden, printte het uit en stopte elk antwoord apart in een enveloppe. Daarnaast deed iedereen ook nog een babyfoto van zichzelf en een foto van zijn/haar ouders in enveloppen. Tot slot heb ik nog 20 losse opdrachten in enveloppen toegevoegd. De stapel enveloppen gingen mee op reis en de hele week hebben we het spel gespeeld (in delen dus). Het spel werkt als volgt:  Degene die aan de beurt is, maakt een enveloppe open en lees wat er in staat. Als het een opdracht is, wordt deze uitgevoerd. Als het een antwoord is op een vraag, dan probeert degene te raden van wie dit antwoord is. Als het fout is, mag degene die aangewezen is, het nog eens proberen. Zo worden alle enveloppen weg gespeeld.

 

Resultaat

Ontzettend veel en ook mooie, bijzondere momenten. Het heeft ons zeker dichter bij elkaar gebracht. Het is een leuk en gemakkelijk spel, wat je overal mee naartoe kunt nemen en altijd weer anders is.